Először jársz nálunk? Akkor kezdj itt és tudj meg többet a Magánpénzügyi Akadémiáról!.

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

1. Általános tájékoztató

A maganpenzugyiakademia.hu internetes honlap (a továbbiakban: „Honlap”) tulajdonosa és üzemeltetője a Csodasuli Kft. (székhely: 1155 Budapest, Wesselényi u. 35.  Cégjegyzékszám: 01-09-716250, Adószám: 13049397-2-43; a továbbiakban: „Szolgáltató”).

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a Szolgáltató által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és politikát.

Tájékoztatjuk, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) 20. § (1) bekezdése rögzíti, hogy az érintettel (a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.

Az Infotv. 6. § (1) bekezdése szerint továbbá az érintettet arról is tájékoztatni, hogy a személyes adat akkor is kezelhető, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

– az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy

– az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából

szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.

A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.

Az Infotv. szerint a fenti tájékoztatásnak továbbá ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

Azonban amennyiben az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, úgy a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:

a) az adatgyűjtés ténye, b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint

g) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma.

A fentiekben előrebocsátott tájékoztatás alapján kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Szabályzatot azzal, hogy felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Szolgáltató a vonatkozó jogszabályokra figyelemmel egyoldalúan jogosult adatkezelési elvei módosítására. A módosított adatkezelési elvek a honlapra történő feltöltéssel válnak hatályossá.

Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató a fenti honlap adatait az adatvédelemre vonatkozó mindenkor érvényes és hatályos törvényi előírások betartásával kezeli, tárolja és dolgozza fel. Az erre vonatkozó szabályok a jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatban olvashatók, amely az adatkezelési módszerek mellett egyúttal az adatvédelemre és személyes adatok biztonságos kezelésre vonatkozó intézkedéseket is rögzít.

A Szolgáltató felelősséget vállal a Honlapot látogatók személyiségi jogainak védelméért, amely kiemelten fontos számunkra. Mindazonáltal kérjük vegye figyelembe, hogy az interneten keresztül továbbított információk biztonsága teljes körűen nem biztosítható.

2. A Szabályzatban használt fogalmak törvényi meghatározásai és értelmezései az Info tv. 3.§-ban foglaltak szerint

személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

érintett/felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi;

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

3. Az adatkezelés jogalapja és célja

Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

Jogalapja: Az adatkezelésre a Honlap oldalán található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. Tájékoztatjuk, hogy a hozzájárulást a felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Honlap használatával, a regisztrációval, illetve a kért adatok önkéntes megadásával adja meg a Szolgáltató részére és ezzel egyúttal a felhasználó a Szolgáltató által alkalmazott adatkezelési elveket elfogadja.

Célja: Tájékoztatjuk, hogy Az Ön által megadott adatokat a Szolgáltató (a továbbiakban:

„Adatkezelő”) az Infotv. alapján kizárólag a Honlapon történő regisztráció és/vagy jegyvásárlás során a felhasználónak a honlapon keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez, valamint a termék megrendelés megfelelő teljesítéséhez szükséges beazonosítása, a felhasználókkal történő szerződéskötés és az esetlegesen kapcsolódó kiszállítás biztosítása és a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, valamint a számlázás, illetve hírlevél küldése, valamint a Honlapon megtalálható egyéb szolgáltatások nyújtásának biztosítása céljából tárolja és kezeli.

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés a fenti célokból is kizárólag a törvényben meghatározott módon, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig és kizárólag azzal a személyes adattal történik, amely a fenti célok megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, és a cél elérésére alkalmas.

4. Kezelt személyes adatok köre és a rögzítés módja

A regisztráció során az alábbi adatok kerülnek elsődlegesen rögzítésre:

– vezetéknév és keresztnév/cégnév

– e-mail cím,

– számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám, adószám),

– szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),

– telefonszám

– jelszó

– regisztrációkori IP cím

– regisztráció időpontja

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kivéve, ha törvény ettől eltérően nem rendelkezik.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Tájékoztatjuk, hogy minden felhasználó e-mail címének megadásakor egyúttal felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e- mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Tájékoztatjuk, hogy az IP cím olyan számsor, amely az internetszolgáltatóhoz, vagy a helyi hálózathoz (LAN), vagy a széles területre kiterjedő hálózathoz (WAN) történő kapcsolódás során számítógépét azonosítja. Az IP cím alapján a web szerverek automatikusan azonosítják számítógépét, amíg Ön online kapcsolatban van. A Szolgáltató rendszeradminisztráció, és az oldalhasználat ellenőrzése céljából gyűjtheti az IP címeket. A felhasználók elsődlegesen azonban nem kerülnek az IP címhez hozzárendelésre, azaz a felhasználó anonim marad. Mindazonáltal amennyiben a Szolgáltató úgy értékeli, hogy a Honlap használati feltételeinek betartatását, a szolgáltatások, illetve egyéb felhasználóink védelme miatt szükségessé válik, úgy az IP címeket a felhasználók azonosítására használhatja.

5. Adatkezelés időtartama, adatok módosítása és törlése

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig vagy a cél megvalósulásáig, illetve törvényben meghatározott egyéb időpontig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig vagy a cél megvalósulásáig, illetve törvényben meghatározott egyéb időpontig tart.

Tájékoztatjuk, hogy Ön bármikor kérhet felvilágosítást a Szolgáltató által kezelt adatairól. Bármikor indokolás és korlátozás nélkül ingyenesen kérheti adatai módosítását, továbbá azok Szolgáltató adatbázisából való törlését az alábbi elérhetőségeken:

postai úton a következő címre küldve: Csodasuli Kft. 1155 Budapest, Wesselényi u. 35.

– e-mail-ben: info[kukac]maganpenzugyiakademia.hu

6. Cookie használata

Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató által üzemeltetett Honlap úgynevezett „cookie-kat használ profiladatok és állapotadatok gyűjtéséhez, a Honlap regisztrált felhasználóinak azonosítására,

„bevásárlókosár” nyilvántartására, illetve a látogatók nyomon követésére. A cookie-k olyan adatok, melyek ideiglenesen a böngészőprogramról az Ön számítógépének merevlemezére kerülnek a Honlap meglátogatásával, és amelyek a Honlap látogatásához szükségesek. Önmagukban azonban nem használhatók fel a látogató személyazonosságának beazonosítására. A cookie-k további funkciókat biztosítanak a Honlap számára, illetve segítségükkel pontosabban fel tudjuk mérni a Honlap használatát.

Az Info tv. alapján cookie alkalmazásához az Ön előzetes hozzájárulásával van lehetőség. Önnek tehát módjában áll engedélyeznie vagy elutasítania a cookie-kat. Böngészője beállításainak módosításával Ön elutasíthatja a cookie-kat, illetve, amennyiben úgy kívánja, a cookie tárolását megelőzően figyelmeztetést is kaphat. Kérjük, amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a funkciókról, és pontosítani kívánja cookie beállításait, tekintse meg internetes böngészőjének utasításait vagy segítő képernyőjét. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben úgy dönt, hogy a cookie-kat elutasítja, előfordulhat, hogy Honlapunk vagy más honlapok interaktív funkcióit nem tudja majd teljes egészében kihasználni.

7. Hírlevél, direkt marketing (DM)

Tájékoztatjuk, hogy a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló

2008. évi XLVIII. törvény 6. §-ában foglaltak szerint a felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy a Szolgáltató reklámjaival a regisztráció során megadott elérhetőségein (pl. e-mail cím vagy telefonszám) az aktuális akciókról, információkról, új szolgáltatások nyújtásáról szóló tájékoztatás céljából megkeresse és a reklám anyagok, hírlevél küldéséhez szükséges személyes adatokat kezelje. Erről a felhasználó regisztráció alkalmával, illetőleg a regisztrált adatok módosításakor jogosult dönteni.

Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató az alábbi adatokat kezeli DM tevékenysége végzéséhez: név, e-mail cím, (telefonszám). A hírlevélre a Honlap bármely látogatója feliratkozhat. A felhasználó által megadott adatokat a Szolgáltató a leiratkozásig kezeli. A felhasználói személyes adatok kezelésére kizárólag az adatkezelő munkatársai jogosultak.

A Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, hírlevelet látogatóinak és felhasználóinak. Ezek küldéséről felhasználó jogosult bármikor indokolás és bárminemű korlátozás nélkül ingyenesen a hírlevélben és/vagy reklám ajánlatban megjelöltek szerint leiratkozni. Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató leiratkozás esetén a hírlevél és reklám küldéséhez szükséges felhasználói személyes adatokat törli a nyilvántartásából és további reklám ajánlatokkal nem keresi meg a felhasználót.

8. Adattovábbítás

Az Info. tv., valamint az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján a Szolgáltató a kezelt személyes adatok feldolgozására adatfeldolgozói szolgáltatást vehet igénybe. Az adatfeldolgozó szolgáltatása során köteles betartani a jelen Adatkezelési Szabályzat, a hatályos vonatkozó jogszabályok, továbbá a Szolgáltatóval fennálló jogviszonyát szabályozó szerződés rendelkezéseit. A felhasználó Honlapra történő látogatásával illetve a Honlap szolgáltatásainak igénybevételekor hozzájárul személyes adatainak adatfeldolgozás céljából a Szolgáltató által esetlegesen igénybe vett adatfeldolgozók számára történő továbbadásához. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

SIX Payment Services (Europe) S.A.

Magyarországi Fióktelepe

IP West Irodaház

Budafoki út 91-93. C épület

1117 Budapest

T +361 202 14 17

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, e-mail címe, fizetendő összeg

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Silihost Kft
Székhely: 2800 Tatabánya, Boróka u. 7.
Levelezési cím: 2800 Tatabánya, Boróka u. 7.
Telefon: 06-1-788-4060.
Fax: 06-1-999-1885.
Mobil: 06-70-453-1923.
Email: info@silihost.hu

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, e-mail címe, lakcíme/székhelye, számlázási név és cím, szállítási cím

Adattovábbítás célja: hírlevelek küldése , szerver szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából

Adathang Bt.
Székhely: 2800 Tatabánya, Boróka u. 7.

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, e-mail címe, lakcíme/székhelye, számlázási név és cím, szállítási cím

Adattovábbítás célja: hírlevelek küldése , szerver szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából

A Szolgáltató által továbbított személyes adatokat a szolgáltatás felhasználó által történő kifizetése és rendezése illetőleg a termék szállítása, esetlegesen a számlázás lebonyolításáig, valamint a hírlevélről történő leiratkozásig vagy a hírlevél szolgáltatás megszűnéséig tart, kivéve ha vonatkozó törvényi szabályozás ettől eltérően nem rendelkezik.

Tájékoztatjuk, hogy Ön bármikor kérheti a fenti adatfeldolgozóktól, illetőleg adatkezelőktől személyes adatainak törlését.

9. Adatbiztonság

Az Info tv. adatbiztonsági követelményeként előírja, hogy az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását; az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását; annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják; annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe; a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

10. Az érintettek/felhasználók jogai

Az Info tv. rendelkezései alapján az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

b) személyes adatainak helyesbítését, valamint

c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Az adatkezelő köteles a tájékoztatási kérelemnek a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában írásban megadni eleget tenni. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg.

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

A személyes adatot törölni kell, ha a) kezelése jogellenes;

b) az érintett az Info tv. 14. § c) pontjában foglaltak szerint kéri;

c) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;

d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

e) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

11. Jogorvoslat

Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint felhasználó az Info. tv. alapján tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

– a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;

– a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;- törvényben meghatározott egyéb esetben.

Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben a felhasználó a Szolgáltató által meghozott döntésével nem ért egyet, valamint, ha a Szolgáltató a fenti határidőt elmulasztja, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A felhasználó továbbá jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

12. Kártérítés

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

13. Záró rendelkezések

Tájékoztatjuk, hogy a Honlapon látható és található információk (szöveg, kép, videó és más tartalom) kizárólagos jogosultja a Szolgáltató. A Honlap tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a Szolgáltatótól, illetve a Honlapról származó információk, cikkek árusítása, nyilvánosságra hozatala, másolása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése, terjesztése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági vagy egyéb jogi úton is érvényesítjük.

Kérjük, hogy amennyiben nem ért egyet a fentiekkel, ne használja a Honlapot.

Amennyiben az adatvédelemmel vagy adatkezeléssel kapcsolatban további kérdései felmerülnek,

kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal az alábbi elérhetőségeken:

– e-mail: info[kukac]maganpenzugyiakademia.hu

– tel.: +36-1-414-3065

– fax: +36-1-414-3061

Felhasználóink számára nyújtott szolgáltatásunk keretében a Szolgáltató különböző linkeket kínál további harmadik fél weboldalainak elérésére. Az itt leírt adatvédelmi irányelvek ezen oldalakra nem vonatkoznak. Kérjük, ellenőrizze azoknak a weblapoknak a jogi és titoktartási előírásait, amelyeket linkjeinken keresztül látogatni kíván.

Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat egyoldalú módosítására, amely a Honlapra történő feltöltéssel válik hatályossá. Kiemelkedően fontos és hangsúlyos változtatásunkról értesítést is közölhetünk Honlapunkon. Figyelemmel erre javasoljuk, hogy folyamatosan kövessék nyomon Adatvédelmi Szabályzatunkat. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Honlapunk folyamatos használatával Ön elfogadja Adatvédelmi Szabályzatunkat és az általunk végrehajtott változtatásokat is.

Az adatkezelő adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-54873/2012

14. Alkalmazott jogszabályok

Az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat elkészítésekor elsődlegesen az alábbi jogszabályok kerültek figyelembevételre és alkalmazásra:

2013. évi V. törvény – A Polgári Törvénykönyvről

2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről

Budapest, 2015. szeptember 16.