Miért jött létre a tőzsde?

tőzsde szerepe

A legtöbb ember nem tudja miért jött létre a tőzsde… pedig a tőzsdének igen fontos szerepe van a gazdaságban.  Tudtad, hogy minden fejlett gazdaságnak fejlett a tőzsdéje? Ismerd meg a tőzsde igazi arcát  a Tőzsde Habbal oktatócsomag ingyenes fejezetéből!

2016. január 21.
szerző:
Alkér Orsolya

Oszd meg mással is!

Miért jött létre a tőzsde?

A tőzsde szerepe jelentős a mostani életünkben. A tőzsde nélkül soha nem jöhettek volna létre a nagy forradalmi iparágak: vasút, autó, olaj, repülőgép, elektronika, számítógép, internet, stb. És milyen izgalmas, hogy az utóbbi kettő segítségével a géped előtt ülve éppen itt olvasod az oly sokat szidott és tévhitekkel felvértezett tőzsde kialakulásának okát.

Ugyanis a spekuláció útján elért árfolyamnyereség az, amely képes a megvalósításokhoz és elterjesztéshez szükséges pénzt bevonzani a nagy-és kisbefektetők zsebéből. Ezeket a megtakarításokat a tőzsde a különböző befektetési lehetőségek révén teríti a gazdaságban.

Ennyi befektető, vagy máshogy mondva spekuláns, soha nem venne részvényt, ha nem lenne biztos abban, hogy ha részvényeit bármikor készpénzre válthatja. Még ha a haszon kedvéért is, de a tőzsdei befektető a gazdaság rendelkezésére bocsátja tőkéjét. A gazdaságnak pedig szüksége van a tőke növekedéséhez, a foglalkoztatás növeléséhez és a fejlődéshez.

Mivel a gazdasági fejlődés legnagyobb vívmányai induláskor mindig nagy kockázatot tartalmazott, ezért azok hitelek révén soha nem juthattak volna olyan nagy sikerre. Ugyanis a vállalkozók soha nem lettek volna hajlandók oly nagymértékben eladósodni, és a bankok sem bocsátottak volna akkora összeget a rendelkezésükre, mint ahogy a részvényesek tették és teszik a mai napig is a meggazdagodás reményében.

Ahogy André Kostolany, tőzsde guru mondta: “Az igazi motor a részvénytőzsde. Alapja a részvénytársaság, üzemanyaga pedig a tőzsdei spekuláció.”

Hát ez a tőzsde szerepe. Tőzsde nélkül a nagy találmányok és vívmányok soha nem tudtak volna ilyen széles körben elterjedni, és Te sem olvasnád ezt a bejegyzést a számítógépeden keresztül.

Úgy gondolod, Te is elmerülnél a tőzsde világában?

Ne feledd, tőzsdei ismeretek nélkül tőzsdézni extra kockázatot jelent! Te ne kockáztass!

Segítségedre lehet a következő néhány ajánlat:
>> http://maganpenzugyiakademia.hu/termekek/tozsde-habbal-oktatocsomag-konyv-cd/
>> http://maganpenzugyiakademia.hu/tozsde-comfort/

Segítséget a tőzsdézéshez itt találsz:
Tőzsde habbal

Klikk ide a segítségért!

Szólj hozzá!