Tudtad? Isaac Newton 3 millió dollárt veszített!

isaac newton

Nem kell zseninek lenned ahhoz, hogy jó befektetési döntéseket hozz. A világ egyik legintelligensebb embere Isacc Newton is csinált rossz befektetéseket. Pedig világhírű természettudós. Ne hozz olyan befektetési döntéseket, mint Newton! Töltsd le a Befektetés Habbal oktatócsomag 34 oldalát ingyen!

2018. április 18.
szerző:
Alkér Orsolya

Oszd meg mással is!

Isaac Newton, egyik legnagyobb fizikus 3 millió dollárt veszített (mai értéken) a megfelelő pénzügyi tudás hiányában!

Bizonyítható, hogy a magas IQ és egyetemi végzettség önmagában senkit nem tesz intelligens pénzkezelővé vagy befektetővé.

Isaac Newton nevét mindenki ismeri.
Az egyik legnagyobb tudós volt, mégis az egyik részvény-vásárlási döntésével mai értéken számolva 3 millió dollárt veszített.

1720 tavaszán Anglia legfelkapottabb vállalatának, South Sea Company részvényese volt. Miután úgy érezte, hogy a piacon a dolgok kezdnek bizonytalanná válni először 100%-os haszonnal eladta részvényeit. 7000 fontot vágott zsebre.
Ám néhány hónap múlva, megrészegülve a jó piaci hangulattól, sokkal magasabb áron visszavásárolta a részvényit és veszített rajtuk 20 000 fontot. (mai értéken 3 millió dollár).
Élete hátralévő részében megtiltotta, hogy kimondják előtte ezeket a szavakat: South Sea.

Newton egyike volt a legintelligensebb embereknek, az intelligencia általános definíciója szerint. Azonban befektetési döntéseiben távol állt attól, hogy intelligens befektető legyen.
Befektetői tudás hiányában hagyta, hogy az érzelmei irányítsák, és ezzel a világ egyik legnagyobb tudósa bolondként viselkedett.

Összefoglalva
Ha eddig nem sok jó pénzügyi és befektetési döntést hoztál, akkor nem az a gond, hogy nem vagy elég okos, hanem, hogy nincsenek meg azok az ismereteid és az a tudásod, amellyel pénzt termelhetsz.

A jó hír, hogy most már mindenki számára magyarul és konyhanyelven is elérhető ez a tudás!
>> https://www.maganpenzugyiakademia.hu/termekek/tozsde-habbal-oktatocsomag-konyv-cd/
>> https://www.maganpenzugyiakademia.hu/termekek/befektetes-habbal-csomag/

Biztonságos és sikeres befektetésekhez segítséget itt találsz:
Befektetés Habbal oktatócsomag – 250 oldalas könyv 7 befektetés tervező kalkulátorral
– Befektetői észjárás a´la, Warren Buffett tanítómestere, Benjamin Graham –

Klikk ide a segítségért!

Szólj hozzá!