Blog

Túlélő tippek ha munkanélküli lettél

2017. 04. 26., szerző: Alkér Orsolya
munkanélküli

Kétségbe esve böngészed a Túlélő tippek ha munkanélküli lettél című weboldalakat? Ne is mondd tovább! Nyilván egyik napról a másikra munkanélküli lettél, megkaptad az utolsó havi fizetést, esetleg végkielégítést, de most aztán hogyan tovább?  Sajnos szinte senki nincs bebiztosítva ez ellen, és ha... Olvass tovább »

A kamatos kamat csodája

2017. 04. 19., szerző: Alkér Orsolya
kamatos kamat

Albert Einstein szerint a világ egyik csodája a kamatos kamat. Erről a csodáról ezer és ezer  cikk és könyv született az évek során. Ha kíváncsi vagy arra, évek alatt miként gyarapodik a pénzed, ez az írás segíthet megérteni. A MarketWatch.com című amerikai pénzügyi portálon Paul Merrian blogger... Olvass tovább »

Befektetési alapok és kezelőik – mégis, kinek az érdeke?

2017. 03. 31., szerző: Pozsonyi Péter
befektetési alapok

A befektetési alapok előnyei Manapság a befektetésekről szóló cikkek nagy többsége valahogy úgy kezdődik, hogy „az alacsony kamatkörnyezetben alternatívákat kell keresni”, de a gyakran ajánlott befektetési alapok fogalma már jóval régebben, évtizedekkel ezelőtt ismertté vált. Az USA-ban körülbelül... Olvass tovább »

A tőzsdeindex fogalma, és a haszon, amit elérhetsz vele

2017. 03. 31., szerző: Pozsonyi Péter

A BUX index így, a DAX úgy, a londoni tőzsdeindex amúgy – hallod a rádióban, olvasod a hírekben nap mint nap, és lehet, hogy nem is tudod, mit hagysz ki, amikor nem vásárolsz valamilyen tőzsdeindexet. Az elmúlt 8 év bikapiaca szép hozamot hozott volna neked.  Az ugyanis nagyban hozzájárulhat ahhoz,... Olvass tovább »

Nem minden állampapírnak fogsz ugyanúgy örülni, ha megveszed

2017. 03. 28., szerző: Pozsonyi Péter
állampapír

Az állampapír, azaz kincstárjegy vagy államkötvény mindennek az alfája a befektetések világában, olyannyira, hogy a tankönyvek szerint minden másnak a hozamát az állampapírokéhoz kell viszonyítani. Hogy miért van ez, arra rövid válasz, hogy az állam a legerősebb gazdasági szereplő. Bár vannak olyan... Olvass tovább »

Hogyan profitálhatsz a tőzsdei árfolyam növekedéséből? Az elmúlt 8 év bika piacról lemaradtál?

2017. 03. 22., szerző: Alkér Orsolya

8 éves a bika piac! Először is tisztázzuk, hogy bika piacnak hívjuk a piacot, ha a tőzsdei árfolyamok hosszú évekig növekednek, és medve piacnak, amikor a tőzsdei árfolyamok hosszú évekig csökkennek. Többször írtam már a robotpilóta befektetési módszerről, amelyet bárki, de tényleg bárki... Olvass tovább »

Mi az a lusta portfólió?

2017. 03. 03., szerző: Alkér Orsolya
mi-az-a-lusta-portfólió-1

Mind gyakrabban hallasz róla, mégis sokan még nem tudják pontosan, mi is az a lusta portfólió. Az úgynevezett lusta portfólió a befektetés egyszerű, kevés macerával járó módja, de sokak szerint túl konzervatív, mások viszont benne látják a jövőbeni nyugdíjkassza alapját. Te tudod, hogyan működik a... Olvass tovább »

Miért a befektetések királya a részvény?

2017. 01. 24., szerző: Pozsonyi Péter

Tudsz mondani három olyan dúsgazdag embert, akinek sok részvénye van? Eszedbe juthat például Soros György, Warren Buffett, Bill Gates (Microsoft), esetleg Elon Musk (Tesla), vagy akár a Rothschild-család is. Többségi vagy kisebbségi részvényesként mindegyik sok részvényt birtokol. Vagyonuk értéke... Olvass tovább »

Hogyan készíts pénzügyi tervet 2017-re, és vezess családi kasszát hogy jusson is és maradjon is?

2017. 01. 03., szerző: Alkér Orsolya

11 gyors & fontos kérdés, amelyet tegyél fel magadnak MOST, amikor elkészíted pénzügyi tervedet 2017-re! (saját érdekedben!) 1) Van-e megtakarításod? Ha igen mennyi profitot hozott 2016-ben? Ha nem vagy elégedett, akkor kérdezd meg magadtól: biztosan jó helyen van-e a pénzed? Ha 2016-os év... Olvass tovább »

Mibe fektessek egymillió forintot, kötvénybe vagy részvénybe?

2016. 11. 20., szerző: Pozsonyi Péter

A statisztikák alapján az utóbbi pár évben Magyarországon a legnépszerűbb befektetési forma az állampapír, az államkötvény volt. Leginkább az egy éves fix kamatozású lakossági kötvények (hivatalos nevükön Kamatozó Kincstárjegyek) és az inflációkövető változó kamatozású kötvények. Nem véletlenül, a... Olvass tovább »