Blog

Bitcoin Gold: Ragyogó siker vagy szemfényvesztés?

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

A Bitcoin Gold lecsatlakozása a Bitcoin-ról: újabb hard fork 2017. október 25-én A Bitcoin bányászat az elmúlt évtizedben elérte azt a népszerűségi szintet, hogy – ellentétben a kezdeti időszakkal, amikor bárki egyforma eséllyel bányászhatott Bitcoin-t – ma már csak speciálisan erre a célra... Olvass tovább »

Kulcskérdés: Bitcoin biztonság

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

A Bitcoin biztonság kérdése nagyon aktuális: az elmúlt években számos esetben, loptak el Bitcoin-t hekkerek, vagy vágtak át embereket a kriptovaluta rendszerében. A mai cikkben a Bitcoin biztonságról beszélünk azért, hogy te ezeket a csapdákat elkerüld. Mielőtt belekezdünk, szeretnék eloszlatni... Olvass tovább »

Mi az Altcoin: A Bitcoin javított verziója vagy gyenge utánzat?

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

Altcoin-nak vagy röviden altnak nevezünk minden olyan digitális valutát, ami nem Bitcoin. Eddig csak egy kriptovalutáról, a Bitcoin-ról és annak működéséről beszéltünk. Most kitágítjuk a kört, és áttekintjük az egyéb digitális valutákat, az ún. altocoin-okat, és elmagyarázzuk, mi is az az ICO... Olvass tovább »

Mi az a Bitcoin pénztárca?

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

A Bitcoin pénztárca egy program, ami arra szolgál, hogy küldeni, fogadni és tárolni tud Bitcoin-t és monitorozni tudja a Bitcoin egyenleget. Ugyanúgy, ahogy szükséged van egy email programra, mint amilyen a Gmail vagy az Outlook ahhoz, hogy kezelni tudd az emailjeidet, Bitcoin pénztárcára is... Olvass tovább »

Hogyan vásároljak Bitcoin-t? Egyszerű útmutató kezdőknek

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

Bitcoin vásárlás? Hogyan kell?  Ha elolvastad az eddigi cikkeinket, mostanra már szinte Bitcoin szakértővé váltál. Valódi tudást azonban csak a tapasztalatokon keresztül szerzünk: akkor fogod megérteni, hogy hogyan működik a Bitcoin, ha lebonyolítasz egy igazi tranzakciót. Ha bármilyen kis... Olvass tovább »

Bitcoin tranzakció– a küldéstől a fogadásig

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

Most, hogy már átbeszéltük a Bitcoin lényegét, nézzük meg közelebbről, hogyan történik egy Bitcoin utalás, és mi az egyes szereplők feladata. A Bitcoin tranzakciós folyamat három szakaszra bontható: Aláírás Közvetítés Megerősítés / Hitelesítés Vegyük ezeket... Olvass tovább »

Bitcoin bányászat: Csákány helyett chip?

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

A Bitcoin bányászat nagy teljesítményű számítógépek által végzett bonyolult matematikai műveletek sora a Blockchain hálózatában, amelynek eredményképpen a rendszer új Bitcoin-okat bocsát ki a hálózatot működtető bányászok számára. A Bitcoin Blockchain egy nyilvános regisztrációs központ, egyfajta... Olvass tovább »

3 dolog, amit a Bitcoin-ról tudnod kell

2017. 12. 13., szerző: Alkér Orsolya

A Bitcoin az első decentralizált digitális valuta. Mit is takar ez a mondat? Ebben a cikkben három fontos dolgot tanulhatsz meg a Bitcoin-ról: Mit jelent az, hogy virtuális pénz? Mit jelent az, hogy decentralizált? Mit jelent mindez a hétköznapok szintjén? Ha a Bitcoin egy virtuális... Olvass tovább »

Kriptovaluta? Az meg mi?

2017. 11. 13., szerző: Alkér Orsolya

A kriptovaluta szóval egyre gyakrabban találkozhatunk: cikkek, hírműsorok foglalkoznak ezzel a jelenséggel. Miről is van szó? A szó maga azt jelenti:  Virtuális valuta. Egy olyan pénzforma, amely nem jelenik meg érme vagy papír formájában, csak az online térben értelmezhető. Hogyan lehetséges... Olvass tovább »

Anya/Apa mit jelent az, hogy anyagilag független valaki?

2017. 07. 14., szerző: Alkér Orsolya

Mit válaszolsz majd gyermekednek, amikor felteszi ezt a kérdést? Mit is jelent pontosan az, hogy anyagi függetlenség? Ahány ember, annyiféleképpen lehet elképzelni az anyagi függetlenséget. • A legtöbb ember mégis úgy képzeli el, van egy jól fizetett szakmája, és ezért könnyen el tudja adni... Olvass tovább »