Blog

Életkezdési terv – pénzügyi lecke fiataloknak és idősebbeknek

2017. 05. 08., szerző: Alkér Orsolya
Életkezdési terv

Mint minden szülőt, bizonyára Téged is nyugtalanít hogyan biztosíthatod anyagilag gyermeked életkezdési lehetőségeit kisiskolás, illetve tinédzser korában. Készíts költségvetést! Ha a tinédzser korú fiatal a didaktikus pénzügyi leckéket nem tudja, nem akarja elfogadni, akkor érdemes bevezetned... Olvass tovább »

Túlélő tippek ha munkanélküli lettél

2017. 04. 26., szerző: Alkér Orsolya
munkanélküli

Kétségbe esve böngészed a Túlélő tippek ha munkanélküli lettél című weboldalakat? Ne is mondd tovább! Nyilván egyik napról a másikra munkanélküli lettél, megkaptad az utolsó havi fizetést, esetleg végkielégítést, de most aztán hogyan tovább?  Sajnos szinte senki nincs bebiztosítva ez ellen, és ha... Olvass tovább »

A kamatos kamat csodája

2017. 04. 19., szerző: Alkér Orsolya
kamatos kamat

Albert Einstein szerint a világ egyik csodája a kamatos kamat. Erről a csodáról ezer és ezer  cikk és könyv született az évek során. Ha kíváncsi vagy arra, évek alatt miként gyarapodik a pénzed, ez az írás segíthet megérteni. A MarketWatch.com című amerikai pénzügyi portálon Paul Merrian... Olvass tovább »

A pénzügyi siker titka – 11 tipp a gazdagság eléréséhez

2017. 04. 06., szerző: Alkér Orsolya
pénzügyi siker titka

Aki nem gazdag, annak sokszor fura és a valóságtól nagyon távol álló elképzelése van arról, hogy mi a pénzügyi siker titka, hogyan tud vagyont szerezni, miként érhet el a gazdagok világába. Ismerd meg hát, hogyan gondolkodnak a gazdagok!  11 tippet gyűjtöttünk össze a gazdagság eléréséhez és ezzel... Olvass tovább »

Befektetési alapok és kezelőik – mégis, kinek az érdeke?

2017. 03. 31., szerző: Pozsonyi Péter
befektetési alapok

A befektetési alapok előnyei Manapság a befektetésekről szóló cikkek nagy többsége valahogy úgy kezdődik, hogy „az alacsony kamatkörnyezetben alternatívákat kell keresni”, de a gyakran ajánlott befektetési alapok fogalma már jóval régebben, évtizedekkel ezelőtt ismertté vált. Az USA-ban körülbelül... Olvass tovább »

A tőzsdeindex fogalma, és a haszon, amit elérhetsz vele

2017. 03. 31., szerző: Pozsonyi Péter

A BUX index így, a DAX úgy, a londoni tőzsdeindex amúgy – hallod a rádióban, olvasod a hírekben nap mint nap, és lehet, hogy nem is tudod, mit hagysz ki, amikor nem vásárolsz valamilyen tőzsdeindexet. Az elmúlt 8 év bikapiaca szép hozamot hozott volna neked.  Az ugyanis nagyban hozzájárulhat ahhoz,... Olvass tovább »

Nem minden állampapírnak fogsz ugyanúgy örülni, ha megveszed

2017. 03. 28., szerző: Pozsonyi Péter
állampapír

Az állampapír, azaz kincstárjegy vagy államkötvény mindennek az alfája a befektetések világában, olyannyira, hogy a tankönyvek szerint minden másnak a hozamát az állampapírokéhoz kell viszonyítani. Hogy miért van ez, arra rövid válasz, hogy az állam a legerősebb gazdasági szereplő. Bár vannak olyan... Olvass tovább »

Hogyan profitálhatsz a tőzsdei árfolyam növekedéséből? Az elmúlt 8 év bika piacról lemaradtál?

2017. 03. 22., szerző: Alkér Orsolya

8 éves a bika piac! Először is tisztázzuk, hogy bika piacnak hívjuk a piacot, ha a tőzsdei árfolyamok hosszú évekig növekednek, és medve piacnak, amikor a tőzsdei árfolyamok hosszú évekig csökkennek. Többször írtam már a robotpilóta befektetési módszerről, amelyet bárki, de tényleg bárki... Olvass tovább »

Mi az a lusta portfólió?

2017. 03. 03., szerző: Alkér Orsolya
mi-az-a-lusta-portfólió-1

Mind gyakrabban hallasz róla, mégis sokan még nem tudják pontosan, mi is az a lusta portfólió. Az úgynevezett lusta portfólió a befektetés egyszerű, kevés macerával járó módja, de sokak szerint túl konzervatív, mások viszont benne látják a jövőbeni nyugdíjkassza alapját. Te tudod, hogyan működik a... Olvass tovább »

Miért a befektetések királya a részvény?

2017. 01. 24., szerző: Pozsonyi Péter

Tudsz mondani három olyan dúsgazdag embert, akinek sok részvénye van? Eszedbe juthat például Soros György, Warren Buffett, Bill Gates (Microsoft), esetleg Elon Musk (Tesla), vagy akár a Rothschild-család is. Többségi vagy kisebbségi részvényesként mindegyik sok részvényt birtokol. Vagyonuk értéke... Olvass tovább »