Hogyan teremts kezdőtőkét? – a Vatera segít!

teremts kezdőtőkét

Hogyan teremts kezdőtőkét? Íme 8 lépés, amivel a passzív vagyonodat aktívvá teheted és kezdőtőkét teremthetsz! Hova fektesd be ezután a kezdőtőkédet? Erről szól a Befektetés Habbal oktatócsomag.

2016. március 09.
szerző:
Szabó Réka

Oszd meg mással is!

Ígértem a  „Hogyan legyek gazdag” c. blog bejegyzésben, hogy megosztom veletek, hogyan szerezhettek pénzt a Vaterán.

Biztosan van olyan ruhád, amit megvettél és még soha sem hordtad… Igaz? Esetleg egyszer volt csak rajtad… 5 éve? A gyerkőcök kinőtték már a kisautót, és csak porosodik a padláson?

Tudtad, hogy minél tovább áll valami a padlásodon, annál kevesebb ér?

Íme, néhány tipp, amiket ha megfogadsz, sok-sok pénz ütheti markodat! – de okosan használd fel! Feltétlenül tegyél félre belőle!

8 lépés, amellyel a passzív vagyonodat aktív vagyonná teheted.

1.    Mérd fel a terepet!

Nézz körül otthon, és írd össze, hogy mi az, ami több mint egy éve porosodik csak a szekrényben, a padláson, a pincében, stb… Több, mint 5 ilyen dolgot írtál fel? Kezdetnek jó lesz! A listán szereplő holmik értékét határozd meg forintban. Hogy hogyan? Nézd meg, hogy mennyiért kínálják a Vaterán és ahhoz képest állapítsd meg az árat!

Lsd. a képen:
lista

2.    Döntsd el, hogy eladod! Ne morfondírozz!

Vica már 20 éves? Volt neki 10 babacipője? Biztos szép emlékek fűznek hozzá, de nem lehetett mindegyik a kedvence! Amelyik kedvenc volt, azt tartsd meg, a többi mehet a Vaterára!
Esküvőtökre kaptatok 10 étkészletet és az anyósod is megajándékozott egy csicsás csillárral? Ne kerülgesd ezeket többé a pincében, add el!

3.    Regisztrálj a Vaterára!

Menj fel a Vatera.hu oldalára. Ha eddig nem regisztráltál még, csak nézelődtél, akkor itt az ideje aktív felhasználóvá válni!

vatera regisztrációHa vásárolni szeretnél, akkor a regisztrációt követően egyből belevághatsz, viszont az eladásnál – amiről most szól a dolog – még egy egyszerű dolgot tenned kell. Meg kell adnod a bankszámlaszámodat, majd átutalnod egy minimális összeget (legyen egy 100 forint), hogy a Vatera összekösse a fiókodat a számlaszámoddal.

Ha aggódnál a regisztráció folyamata miatt, ne tedd, mivel a Vaterán le van írva lépésről lépésre, mit hogyan kell csinálnod, valamint az átutalt 100 forintot is jóváírják neked, hiszen az csak ellenőrzésre kellett nekik!

Sikerült a regisztráció!
Jöjjön az adatlap kitöltése, ahol kattints először a „személyes” linkre, majd az eladás fülön belül a „termék eladás” gombra. Kezdődhet is az eladás!

4.    Add el jól! – egy jó kép csodát ér!

Ismered a Vaterát, igaz? Mikor nézelődtél az oldalon, neked is feltűnt, hogy mennyi szörnyű fotót tesznek fel? Most komolyan… ki az, aki megvesz egy gáztűzhelyt úgy, hogy a feltöltött képen mocskot és döglött egereket lát.

A tapasztalat szerint akkor tudod könnyen eladni a holmidat, ha több nézetből készítesz képeket és a leírásod is minden részletre kiterjed. Tehát csinálj az eladni kívánt dologról sok képet, több nézetből és töltsd fel!

Képzeld magad a potenciális vevő helyzetébe! Ha szeretnél venni egy csillárt, mit szeretnél látni a feltöltött képen? Legyen a csillár gyönyörű megvilágításban, csillogjon, tükrözzön eleganciát.

Viszont nagyon FONTOS, hogy ha van valami hibája a csillárnak, legyen az egy apró karcolás, azt is fotózd le, és tüntesd fel a leírásban is! Előbb utóbb úgyis kiderül és akkor rossz értékelést fogsz kapni a vevőtől, ami a többi eladásodat hátráltatja. A Vaterán a tisztesség alapvető dolog. Legyél tehát fair!

5.    Adj el jól! – Nem mindegy, hogy „csillárt” adsz el vagy „gyönyörű kristálycsillárt”

Nos, Te melyiket vennéd meg, ha szükséged lenne egy csillárra? A csillárt vagy a gyönyörű kristálycsillárt? 50 karakter áll rendelkezésedre, hogy az adott árut elnevezd. Érdemes elővenned a kreativitásodat, hiszen egy jól hangzó beszédes árunév nagy sikert arathat!

+ Ennél a résznél megadhatsz alcímet is, de gondold végig, mikor teszed, mert alacsony áru esetében nem biztos, hogy érdemes, ugyanis 100 forintba kerül, és amit ide írnál, azt leírhatod az áru megnevezésénél is!

6.    Készíts kreatív ismertetőt!

Ismételten a vásárló fejével kell gondolkodnod. Mi az, ami felkeltené a figyelmét? Építsd fel jól az ismertetőt, szedd pontokba a leírást, és ne esszét írj! Gondolj arra, hogy a vevő csak átfutja a hosszú leírásokat, ami fontos, azt emeld ki, és csak a lényeget írd le!

+ Ennél a résznél érdemes leírnod, ha az árun van sérülés – jó pontnak veszik a vásárlók, ha nem blöffölsz, hanem nyílt lapokkal játszol.

7.    Vállalj garanciát az eladott holmidért!

Koronázd meg az eladásodat azzal, hogy garanciát vállalsz a termékedre. Írd meg, hogy mikor és hol tekintheti meg az árut, ha esetleg postán küldöd vagy futárszolgálattal, akkor az neki mennyibe fog kerülni, ha nem tetszik neki még sem, akkor visszaküldheti, Te visszautalod a pénzét.

Ha látja rajtad a vevő, hogy korrekt vagy, felelősségteljesen kereskedsz a Vaterán, akkor jó ajánlást fog rólad írni, ami nagyon fontos! Minél többen írják, hogy biztonságos tőled venni, elszáll minden kételyük és bátran vásárolni fognak tőled!

8.    Add el jó pénzért!

Meg van még a listád, amire felírtad, mit mennyiért adnál el? Na, akkor most vedd elő újra! Van az az ár, amiről azt gondolod, hogy ér, és van a piaci ár. Érdemes megnézned, hogy mennyiért árulnak kristálycsillárokat a Vaterán. Elhiszem, hogy örülnél már 6000 forintnak is, de hát lehet, hogy kaphatsz érte többet! Beszéljenek a piaci árak! Azokra alapozz!

Javaslom, hogy állíts be licitet.
A kikiáltási ár legyen az általad saccolt ár és a piaci ár átlaga. (Ha nagyon mellélőttél az ár megsaccolásánál, akkor a piaci ár alá lődd kicsit az árudat.)
A licitet kedved szerint állíthatod be. Igazítsd a kikiáltási és a piaci árhoz is!

Előfordulhat, hogy az aukció nem jár sikerrel, senki nem veszi meg az árudat. Ebben az esetben két választásod van: újra indítod időnként vagy beállítod, hogy sikertelen aukció esetén újrainduljon magától.

Nem is olyan nagy ördöngösség eladni a Vaterán, igaz? Megszabadulsz felesleges holmiktól, így a passzív vagyonodat aktív vagyonná teheted, amit befektethetsz. Persze azért jutalmazd is meg magadat, de mindig tegyél félre!

Egy 14 éves fiú igaz története.

Mericskai Kristóf nagyon szeretett volna egy számítógépes játékot, viszont szülei nem vették meg neki.
10 éves korában kapott egy dobfelszerelést, viszont 2 év után már nem kellett neki. Édesanyja mondta neki, hogy adja el, és akkor megveheti magának a PC játékot.
14 évesen egy vasárnapi napon feltette évek óta nem használt dob szettjét a Vaterára, és egy hét alatt sikerült is eladnia.
Egyedül regisztrált, egyedül készítette a képeket, egyedül írta meg a termék leírást, és egyedül adta el a dobfelszerelést! Édesanyja csak a bankkártyájának az adatait adta meg, viszont a licitet és az árat Kristóf határozta meg. 2012 őszén közel 300 000 forintot keresett a Vaterán régi dob szettjének és számítógépes játékainak eladásával.
Az ő példája mutatja, hogyan kovácsolj a már nem használt eszközökből és játékokból kezdőtőkét.
 Mericskai_Kristóf
 
Talán egy kérdés benned maradt. Hova fektesd be a pénzed?
Erről segítséget itt találsz:
Befektetés Habbal oktatócsomag

Házi Pénzgyár konferencia 2015

Szólj hozzá!