Mi az a lusta portfólió, ami eredményesebb lehet, mint a befektetések 90%-a?

lusta portfólió

Íme 4 tipp amik a sikeres befektetés alap pillérei. Ha ezeket betartod, sokkal hamarabb lesz belőled sikeres befektető. Nézd meg a Befektetés Habbal oktatócsomagot és szerezz még több hasznos tudást.

2016. január 17.
szerző:
Alkér Orsolya

Oszd meg mással is!

 A választ mindjárt mondom, de addig is segítséget itt találsz: http://maganpenzugyiakademia.hu/termekek/befektetes-habbal-csomag/

A bakancslistádon sok izgalmas dolog lehet:

  • Elutazni Hawiira,
  • Motorcsónakon száguldani,
  • Delfinekkel úszni,
  • Kiugrani a repülőgépből ,
  • Oroszlánt etetni,
  • stb.

A jó befektetésnek azonban nem kell ilyen pulzusodat emelő dolognak lennie!

Jó hír?

Természetesen a befektetésnek mindig van kockázata, de általában a dög unalmas, lusta befektetési stratégiáknak a teljesítménye a legjobb.

Hogy mi ez?

A hosszú távú befektetésnél nincs szükség a rendszeres, aktív részvételre. Ráadásul “lusta” befektetőként keresett pénzből aztán szépen sorban kihúzhatod a bakancslistádra felírtakat!

Jól hangzik?

4 TIPP, köztük szép pénzt hozó, kis kockázatú, mondhatni “biztonságos” befektetés

1) Ne kövesd a legfrissebb befektetési tippeket!
Lehet, hogy csak most barátkozol a befektetésekkel, vagy talán már kértél befektetéssel kapcsolatos tanácsokat. Esetleg megnéztél néhány brókercéget, akik megpróbálják megjósolni, mik lesznek a “tuti” befutók a piacon?

Csinálhatod ezt is. Dönthetsz úgy, hogy befektetsz egy már működő befektetési alapba. De tudd, hogy ez egy nagyon drága befektetés, mivel fizetnek kell a befektetési tanácsadók szakértelméért (már a 2,5-3%-os költség is nagyon sok!). Neked mennyi a befektetésed költsége? Tudod egyáltalán?

Próbáld ki ezt:
Ahelyett, hogy befektetsz egy olyan vállalkozásba, amiről azt hiszed, az lesz a következő Google vagy Apple, fontolj meg egy unalmasnak mondható portfóliót, mondjuk egy igen alacsony költségű az S&P500 indexkövető alapot (pl.:0,07%-os költséggel)
Az indexkövető alap hosszútávon rendszeresen felülmúlja az egyéni, egyedi és a befektetési alapokat. Ez tény.

2) Ne kérj segítséget drága befektetési tanácsadóktól!
Ismered ezt a típust: egy olyan irodában dolgozik, ami márványból épült, minden bútor igazi bőről készült, és tele van az legújabb Apple termékekkel. Határozottan úgy tűnik, hogy ő tudja, mit csinál, nagyon ért a dolgához, és felismeri azokat az ügyfeleket, akik könnyen ls sokat fizetnek neki.
Valószínűleg még a gatyádat is felszámolja azért, hogy a pénzedet kezelje.
Kerüld az ilyen befektetőket!

Próbáld ki ezt:
Ha szereted az aktivitást, akkor ahelyett, hogy rengeteg pénzt költesz egy befektetési tanácsadóra, próbálj demo számlán kereskedni. Lehet, hogy először bonyolultnak tűnik, de az eredmény itt is az egyszerűségben rejlik!
Használj működő és bevált tőzsdei stratégiákat!

Ehhez profi, világszínvonalú segítséget itt találsz: http://maganpenzugyiakademia.hu/tozsde-comfort

3) Állj le a részvényárfolyamok megszállott figyelésével!
Ha Te szeretsz aktív lenni, és ezért a hosszú távú befektetés helyett, vagy mellett inkább a tőzsdei kereskedést választod, akkor biztosan észrevetted, hogy az árfolyammozgások megmagyarázása, és a piaci elemzőkre való figyelés csak zűrzavart okoznak a fejedben. Jaj, csak ki ne maradjak… vagy inkább ideje kiszállni? – érzések teljesen összezavarnak.

Próbáld ki ezt:
Persze, jó képben lenni a piaci eseményekkel, és ismerni az aktuális pénzügyi híreket, de ha Te tőzsdei kereskedő vagy, akkor a cél mindig az előny megtalálása a piacon!
Mindig az előnyt kell megtalálnod, hogy az hasznot hozzon Neked. Szóval, ha komor is a helyzet, akkor is hagyd figyelmen kívül azt a zajt, amit a média okoz, hiszen ezek legtöbbször nem jó irányba befolyásolják a tőzsdei kereskedéseket. Ehhez profi, világszínvonalú segítséget itt találsz: http://maganpenzugyiakademia.hu/tozsde-comfort

4) Ne próbáld megjósolni a piacot!
Nézd, senki nem tudja megjósolni a tőzsde változását – se Te, se én, sem Warren Buffet. (és ő nem is akarja)

Próbáld ki ezt:
Dőlj hátra, és hagyd, hogy az indexkövető alap termelje Neked a pénzt. Ha már belekezdtél, ne ugrálj! Még akkor is, ha éppen csökkenő tredben van. Inkább örülj, hogy alacsonyabb áron tudsz újból és újból belevásárolni, hónapról hónapra!

Ha érdekel ez a téma, segítséget itt találsz: http://maganpenzugyiakademia.hu/befektetes-habbal-csomag

Na, Te melyiket választod?

A) a lusta portfóliót választod (indexalapú befektetés) – segítséget itt találsz: http://maganpenzugyiakademia.hu/termekek/befektetes-habbal-csomag/

B) aktív tőzsdei kereskedést – segítséget itt találsz: http://maganpenzugyiakademia.hu/tozsde-comfort

Szólj hozzá!